I. Микротейнери за хематология-K2EDTA |
 |
- Идентифицират се с лилав цвят ; - Обем- 250-500 микролитра ; - Адитив-К2 ЕДТА ; - Използват се за определане на пълна кръвна картина ; - Препоръчително миксиране- 10-20 пъти;
|
II. Микротейнери за серум-Plain |
 |
- Идентифицират се с червен цвят; - Обем- 250-500 микролитра; - Не съдържа адитив; - Използва се определяне на биохимични и серологични показатели; - Препоръчително време за съсирване на кръвта-30 мин.; - Препоръчително центрофугиране- 5 мин./ 2000 g
|
III. Микротейнери за серум с гел- BD SST |
 |
- Идентифицират се с жълт цвят; - Обем- 400-600 микролитра; - Адитив- Clot Activator ( активатор на кръвосъсирването) и сепариращ гел (формира бариера между формените елементи и серума ); - Използва се за определяне на биохимични и серологични показатели; - Препоръчително миксиране- 4-5 пъти; - Препоръчително време за съсирване на кръвта-30 мин.; - Препоръчително центрофугиране-5 мин./ 6000-15 000 g;
|
IV. Микротейнери за светочувствителни проби-SST Amber |
 |
- Идентифицират се е кафяв цвят; - Обем- 400-600 микролитра; - Адитив-Clot Activator( активатор на кръвосъсирването) и сепариращ гел (формира бариера между формените елементи и серума ); - Използва се за определане на показатели,чувствителни на светлина-напр.серумен билирубин; - Препоръчително миксиране- 4-5 пъти; - Препоръчително време за съсирване на кръвта-30 мин.; - Препоръчително центрофугиране-5 мин./ 6000-15 000 g;
|
V.Микротейнери за плазма |
 |
- Идентифицират се със зелен цвят; - Обем-250-500 микролитра; - Адитив- Литиев хепарин; - Използва се за определяне показателите в Клиничната химия; - Възможност за незабавно центрофугиране; - Препоръчително миксиране-8-10 пъти; - Препоръчително центрофугиране-3 мин./ 2 000 g;
|
VI.Микротейнери за кръвна захар |
 |
- Идентифицират се със сив цвят; - Обем-400-600 микролитра; - Адитив-Натриев флуорид, ЕДТА; - Използват се за определяне концентрацията на глюкоза , лактат и алкохол в кръвта; - Стабилност на пробата-24 часа на стайна температура; - Препоръчително миксиране-8-10 пъти; - Препоръчително центрофугиране- 5 мин./2 000 g;
|